banana bread

Alternatif Ekmek: Banana Bread

Ekmekten vazgeçemediğin için suçluluk duyuyorsan evde kendin pişirebileceğin sağlıklı ve lezzetli muzlu ekmek tarifimize hemen göz at!

Ekmek birçoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Fakat satın aldığımız ekmeklerin çoğu liflerden ve faydalı besin maddelerinden arındırılmış rafine buğdaydan üretiliyor. Bu yüzden de bu ekmekleri tüketmek kan şekerinin ani artışına ve gereksiz kalori alımına sebep olur.

Ekmeği sorunsuz olarak tüketebilenler olduğu gibi gluten hassasiyeti sebebiyle rahatlıkla tüketemeyenler de bulunuyor. Neyse ki ekmek yapmanın daha uygun ve farklı yolları var. Böylece evde, kendi elinle daha sağlıklı ekmekler pişirip tüketebilirsin. Bunların en iyi örneklerinden biri de ‘Banana Bread’. Bir dilim Banana Bread, 225 Kalori, 12 gram yağ, 166 mg sodyum, 34 gram karbonhidrat ve 4 gram protein içeriyor.

banana bread

İşte evde kolayca yapabileceğin Banana Bread tarifi:

Banana Bread (16 Dilim)

Hazırlama Süresi:

15 dakika Hazırlık

60 dakika Pişirme

Malzemeler:

1-3/4 Fincan un

1-1/2 Fincan şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

½ çay kaşığı tuz

2 büyük yumurta

2 orta boy muz

½ Fincan kanola yağı

¼ fincan süt yağı

1 çay kaşığı vanilya özütü

1 fincan ceviz

  • Büyük bir kaba, unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu koy.
  • Diğer bir kapta ise yumurtayı, muzu, yağı, süt yağını ve vanilyayı koyun ve karıştır.
  • Sonrasına bu iki karışımı birleştirip üstüne cevizleri ekle.
  • 325 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişir.
  • Soğumaya bırak.
  • Afiyet olsun!

banana bread